SanusVia Dýňová polévka

Dýňová polévka je hotová je za pár minut. Doporučujeme zjemnit jablkem a ochutit tou správnou směsí koření.

dýňová polévka

      Budeme potřebovat: 

  • 1ks (oloupaná) dýně Hokaido
  • 1ks žlutá cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1l vývaru (zeleninový, kuřecí, postačí i voda)
  • 1ks oloupané jablko
  • 50g kvalitní máslo
  • čajová lžička koření Tandoori masala koření BIO
  • Pepř černý mletý BIO podle chuti
  • mořská sůl podle chuti

Jak postupovat:

  1. Cibuli nadrobno necháme zpěnit na másle, přidáme dýni na kostky a pořádně zarestujeme. Přidáme nakrájené jablko a zalijeme vývarem (či vodou) jen tak, aby vykukovaly špičky kostek dýně. Je-li vývar osolen, už nesolíme, jinak osolit. Přikrýt poklicí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 15 - 30 minut doměkka (zkusit vidličkou).
  2. Pokud jste dali moc vývaru/vody, v tuto chvíli můžete ještě přebytek odebrat. Poté rozmixovat tyčovým mixérem dohladka. Vmíchat smetanu ke šlehání. Smetanu přidáváme postupně až do požadované konzistence, nemusíme využít celé balení.
  3. Přidáme také bio koření SanusVia Tandori Masala, SanusVia mletý pepř, sůl. Ochutnáme a případně ještě dochutíme podle potřeby.
  4. Podáváme ozdobenou opraženými dýňovými semínky (na suché rozpálené pánvi opražíme dýňová semínka. Jakmile uslyšíme praskání, máme hotovo a odstavíme z plotny, aby semínka nezhořkla), smetanou nebo orestovanými kostičkami slaniny.