SanusVia Cibulové čatní

Cibulové chutney. Úžasně se hodí například k sýrům, dobré paštice, ale i normálně k masu nebo do hamburgeru. Je to nenahraditelná dokonalost, kterou si zamilujete. A je to i jednoduché, rychlé a zaručeně tím okouzlíte.

 

cibulové chutney recept

        Budeme potřebovat:

 

Jak na to:
Nejprve si očistíme cibule a nakrájíme na čtvrtkolečka, která se nám budou rozpadat na jednotlivé proužky.

Po nakrájení všech cibulí rozpálíme plotnu a necháme v hrnci rozehřát máslo. Jakmile se máslo rozehřeje, přisypeme nakrájenou cibuli, mícháme a restujeme. Poté přilejeme i vinný ocet a červené portské víno. Přisypeme také třtinový cukr a dále restujeme, cibule nám lehce zkaramelizuje. Cibulovou směs dochutíme také solí, pepřem, kardamomem, jalovcem a hřebíčkem (vše koření SanusVia).

Po zkaramelizování dále pozvolna restujeme na mírném plameni a přimícháme krémové balsamico. Celkem restujeme cca 20 - 30 minut, cibulová směs tak ztmavne do tmavě fialové barvy a odpaří se téměř všechna tekutina. Nakonec vmícháme lžíci povidel a odstavíme z plotny. Ochutnáme a případně doladíme chuť dle vlastních preferencí.

Pokud cibulové chutney nezkonzumujeme ihned, směs naplníme do uzavíratelné sklenice, necháme vychladnout a uchováváme v lednici. Spotřebujeme v následujících dnech.