SanusVia Pudingoš

Už víte, co budete péct o víkendu? Teď už ano. Pudingoš bez kynutí. Zamilujete si ho. Skvělý ke kávě i snídani.

pudingoš (1)

Budeme potřebovat:
Na těsto:
200 ml mléka
42 g čerstvého droždí
460 g hladké mouky
80 g cukru moučka
60 g másla
2 bílky
špetka soli
Na náplň:
1 lžička mletého hřebíčku BIO SanusVia
1 sáček čokoládového pudinku
4 lžíce holandského kakaa
300 ml mléka
150 g cukr krupice
150 g másla

 

1. Nejprve si připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku si rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao, mletý hřebíček BIO a cukr. Na sporáku uvaříme za stálého míchání pudink. Odstavíme a důkladně vmícháme změklé máslo. Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou folii a necháme na chladném místě řádně vystydnout.
2. Na přípravu těsta si do mísy odvážíme mouku, cukr, změklé máslo, zalijeme vlažným mlékem a rozdrobíme droždí. Ingredience v míse nahrubo vymísíme v těsto, následně přidáme vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Řádně vymísíme v bochník nelepivého těsta, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci.
3. Hotové těsto přemístíme bez kynutí na podsypaný vál a rozdělíme na 4 díly. Také zapneme troubu na 180 °C. Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně (krom okrajů) a smotáme v úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje. Každé dva prameny obtočíme navzájem.
4. Oba zapletence přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut. Dozlatova upečené pudingoše vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.