Slaný koláč plný masa a sýra, ochucený dokonalým kořením a bylinek. Ideální na rodinný oběd.
|
Co budeme potřebovat:
1 lžička soli 5g Pepř černý mletý BIO SanusVia 10g směsi bio koření Mleté maso SanusVia |
600g mletého masa
(vepřové nebo hovězí)
1ks cibule
2ks mrkve
400ml rajčat v plechovce
2ks stroužky česneku
700g brambor
40g parmazánu
100ml mléka
2 lžíce másla
Jak na to:
1. Nejprve si nakrájíme cibuli najemno a zpěníme ji na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme i očištěnou a nakrájenou mrkev nadrobno a zarestujeme. Připravíme si ingredience na dochucení, tedy směs bio koření Mleté maso sůl a zelené bylinky zbavíme tvrdých stonků a nasekáme nadrobno. Do pánve vyklopíme mleté maso, zarestujeme, přidáme část nasekaných bylinek, prolisovaný česnek a opět promícháme. Vzápětí přidáme krájená rajčata z plechovky (nebo passatu či sugo), sůl, pepř, promícháme, přikryjeme poklicí, necháme přijít k varu, poté stáhneme plamen a necháme lehce probublávat cca 30-40 minut, do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.
2. Mezitím si dáme vařit vodu do hrnce, oloupeme si a nakrájíme brambory na malé kostky. Vaříme se solí a špetkou kmínu do měkka. Uvařené brambory slijeme, vrátíme na vypnutou plotýnku, zalijeme mlékem, přidáme plátky másla, přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Rozmačkané brambory krátce prošleháme a přimícháme i nastrouhaný parmezán. Bramborovou kaši ochutnáme, případně dosolíme. Zapneme troubu na 175 °C. Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme masovou směs, poklademe nakrájenými čerstvými rajčaty a posypeme zbytkem nasekaných bylinek.
3. Na masovou směs navrstvíme bramborovou kaši. Dle libosti můžeme zahladit lžicí, vytvořit vlnky vidličkou či nastříkat pomocí sáčku se zdobící špičkou. Jakmile máme navrstvenou bramborovou kaši, vložíme do trouby na 175 °C a pečeme, dozlatova, cca 20 minut.