S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Sladké madlenky

15.01.2019

Sladké madlenky

Vánoce jsou už sice za náma, ale vyzkoušejte tento úžasný recept od Markéty. Její další úžasné recepty najdete na:https://www.instagram.com/marketa_v_troube/

Znáte madlenky? Využít na ně můžete formičky na pracny, oproti nim jsou však krásně nadýchané. Pečou se i bílé, u nás vede tato čokoládová varianta. Jo a jí se čerstvé, žádné odležování v krabičce. 

140g hladká mouka (když část nahradíte mandlovou moukou, bude to bezva  ), 140g másla, 40g 70% čokolády, 90g cukr krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu (povede se to i bez něj  ), 2 lžíce rozpuštěného medu, 15g kakaa, já jsem ještě přidala i lžičku koření na Sladké pečení od @sanusvia

V misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme rozpustěné máslo (ne horké), vanilku, med, zašleháme, přídáme i mouku smíchanou s kakaem (ideálně prosejeme), zašleháme a nakonec vmícháme nasekanou čokoládu na malé kousky. Necháme chvíli odstát a mezi tím si zapneme troubu na 175 °C a připravíme si formičky. Buď klasické mušle na pracny, které dobře vymažeme máslem nebo spešl silikonové formičky přímo na madlenky. Těsto dáváme do formiček buď lžicí, mi se líp plní cukrářským pytlíkem, kterému víc ustřihnu špičku, jak na makronky třeba, i víc, ať se dobře rychle plní. A jen do dvou třetin cca, nafouknou se. Pečeme cca 10 minut, podle trouby, normálně zkusit špejlí pak. Když je bez drobků, chcou ven z trouby. Necháme je vychladnout, já jsem je pak ještě namočila částečně do čokolády a posypala nasekanými pistáciemi. A rovnou je ochutnejte, nejlepší jsou úplně čerstvé, takže ideální jsou jako doplňkové ke kávě, třeba než přijde návštěva. . .

N2Q2ZTk1ZD